CFD handel for begyndere

CFD handel for begyndere

august 15, 2022 0 Af Admin

Er du interesseret i de forskellige investeringsmuligheder, som findes nu til dags – og vil du gerne vide mere om nogle af dem? Læs med her, hvor vi introducerer dig til CDF’ere, som hurtigt er blevet en del af daytradernes daglige liv.

Hvad betyder CDF?

CDF er en forkortelse for “Contract for Difference” og henviser til en differencekontrakt. Hele idéen med CDF’ere er at handle på en difference i et aktiv, hvilket har givet denne investeringsmetode navnet.

Reglerne omkring differencekontrakten – eller CDF’en – er meget forskellige alt afhængig af, hvilken broker du benytter dig af. Derfor er det altid en god idé, at undersøge hvilke regler din broker bruger, så du ikke ender med at lave fejl.

Hvordan handler man med CDF?

Ved at investere i en CDF, ejer man ikke et aktiv, som man normalt gør, hvis man laver en “almindelig” aktieinvestering. Når man køber en CDF – eller en differencekontrakt – opstår der egentlig blot en aftale imellem broker og investor. Stiger aktivet i værdi eller ej? Her tjener enten investoren eller brokeren et afkast, alt afhængig af om værdien på aktivet stiger eller ej. Den som fik ret i prisændringen på aktivet opnår deraf afkastet.

Hvordan adskiller CDF’ere sig fra andre investeringer?

Man hører tit CDF’ere omtalt i forbindelse med konceptet daytraders. Daytraders er investorer, som lever af at investere og konstant opnå et merafkast. Daytraders fuldtidsjob er derfor at tjekke markedet og analysere det hver dag, så de får mest muligt ud af deres investeringer.

Yderligere er daytraders investeringer lavet med intentionen om at sælge hurtigst muligt igen. Her bliver CDF’ere en interessant mulighed for dem og er derfor også ofte brugt. CDF’ere er ikke set som en langtidssigtet investering men primært en kortsigtet investering, idet CDF’ere ofte kan være utilregnelige på lang sigt.

Skal du i gang med CDF handel?

Hvis du ikke er bekendt med kortsigtede investeringer, daytrading og CDF’ere, er det en god idé at sætte sig godt ind i investeringsmetoden. Du kan læse meget mere om CDF’ere her, hvis denne artikel har vakt din interesse!

Yderligere er det en god idé, at være beredt med en økonomisk plan og strategi – ligesom det er med alle investeringer. Måske du skal spare penge sammen, før du investerer? Her skal planen bare være kortsigtet, så dine forventninger stemmer overens med CDF’ere og hvilke muligheder, investeringsmetoden kan åbne for dig. Held og lykke med dine fremtidige investeringer!