Hvad skal man være opmærksom på, når man laver research online?

Hvad skal man være opmærksom på, når man laver research online?

juli 19, 2023 0 Af ICE

Når du laver research på nettet, er det meget vigtigt, at du ikke tager alt for gode varer. Alle kan lave en hjemmeside, hvor de kan skrive, hvad de har lyst. Derfor er du ikke altid sikker på, at hvad du læser på nettet, er sandt.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge internettet til at lave research. Det kan du naturligvis sagtens. Hvad det derimod betyder er, at du skal gøre det på den rette måde. Hvis du ikke gør det, kan det ende med, at du suger misinformation til dig.

Vær altid kildekritisk

I dag vil du sandsynligvis kunne finde et væld af hjemmesider, der kan give dig svar på, hvad du ønsker at vide. Desværre har du ikke en garanti for, at det er sandt, hvad du læser. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at være kildekritisk, når du laver research på nettet.

Derfor er det en god idé at holde sig til anerkendte kilder, hvor du ved, at det er troværdige eksperter, der står bag indholdet. Dermed er du sikker på, at du ikke tager information til dig, som ikke er sandt. Heldigvis er der mange af sådanne hjemmesider at finde i dag.

Hold flere kilder op imod hinanden

Det er også en rigtig god idé at holde information fra flere kilder op imod hinanden. Hvis du finder den samme information på tre sider, mens en fjerde angiver noget helt andet, er det sandsynligvis ikke sandt. Derfor er det også klogt at indhente information fra flere kilder.

Ønsker du f.eks. at vide mere om, hvorfor dine blodårer er blå? I så fald kan du læse mere på https://ditleksikon.dk/, men du bør også finde informationen andre steder. Når du har gjort dette, kan du holde de forskellige kilder op imod hinanden.

Lær at bruge relevante Google-tricks

En stor del af at lave research på nettet, er at kunne bruge Google ordentligt. Der findes en lang række tricks, man kan benytte, hvis man ønsker at søge på specifikke sider, efter specifikke fraser eller lignende. Ved at lære disse tricks at kende, kan du bedre lave research.

I mange tilfælde vil brugen af disse tricks også medføre, at det går meget hurtigere, når du laver din research. Det er ikke svært at lære dem at kende, da du kan finde lister, der viser dem alle. Find derfor gerne en sådan liste, inden du går i gang med at lave research.