Lån til MC – er banken eneste løsning?

Lån til MC – er banken eneste løsning?

november 14, 2020 0 Af Admin

Annonce

Ikke alle har så velpolstret en bankkonto, at de kan købe en motorcykel kontant. Har man ikke det, er det ikke ensbetydende med, at drømmen om en ny motorcykel skal skrinlægges. Heldigvis er der nemlig andre muligheder for finansiering af den pågældende motorcykel.

Ønsker du at finansiere købet af en MC, skal du naturligvis optage et MC lån. Der er dog flere muligheder for dette, end de fleste er klar over.

Årsagen til dette er, at mange er af den opfattelse, at det udelukkende er muligt at optage lån til købet af en motorcykel i egen bank. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Der er nemlig adskillelige muligheder for at optage lån på nettet – og disse kan også bruges til finansiering af en MC.

Ønsker du at optage et lån til købet af en motorcykel, skal du derfor ikke være bekymret for, hvorvidt mulighederne er få.

Ikke alle lånemuligheder er lige billige

Står du over for at skulle finde et lån, der kan finansiere købet af en motorcykel, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på lånenes omkostninger. Derfor skal du ikke blot vælge det første lånetilbud, der dukker op i mailindbakken.

I og med, at det ikke er gratis at låne penge, skal du selvfølgelig så vidt muligt forsøge at indhente underskrive den billigste mulige låneaftale. Det er dog lettere sagt, end gjort, hvis ikke du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Mange er af den opfattelse, at det udelukkende er rentesatsen, der har relevans, når de skal vurdere lånets omkostninger. Sådan forholder det sig dog ikke. Der er nemlig adskillelige andre omkostninger forbundet med at optage et lån.

Netop derfor kan det virke vanskeligt at skabe et overblik over de forskellige låneomkostninger, hvis man skal gennemgå oversigten over omkostninger slavisk.

Heldigvis behøver du ikke at gøre dette. I stedet kan du blot holde øje med lånets ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Det er nemlig et tal, der samler alle lånets omkostninger, hvorefter du i form af en procentsats får præsenteret, hvad lånet koster på årlig basis.

Sammenlign dine lånemuligheder med afsæt i ÅOP

Når du skal sammenligne de forskellige lånemuligheder, skal det derfor foregå med afsæt i ÅOP. Du kan dog ikke sammenligne vilkårlige lånetilbud med udgangspunkt i ÅOP. Det kræver nemlig, at de tilbud, der sammenlignes, har både ens løbetid og lånebeløb.

Begge faktorer har nemlig direkte indflydelse på lånets omkostninger og ÅOP. For at sikre, at dine lånetilbud er direkte sammenlignelige, skal du sørge for, at de har samme lånebeløb og løbetid. Sørger du for dette, kan du dog sammenligne direkte med afsæt i ÅOP.

På denne måde skal du ikke bruge et endeløst antal timer på at skabe overblik over omkostninger, regne dem sammen, og dernæst sammenligne de modtagne tilbud.

Heldigvis er enhver lånevirksomhed forpligtet til at fremvise deres låneprodukters ÅOP klart og tydeligt. Du vil derfor ikke opleve, at det er vanskeligt at finde ÅOP’en for et givent lån. Det er ligeledes med til at gøre sammenligningen markant lettere.

Kan alle låne penge til køb af en motorcykel?

På lige fod med de traditionelle banker bliver der af de onlinebaserede lånevirksomheder naturligvis også foretaget en kreditvurdering, når du indsender en låneansøgning. Det er ensbetydende med, at ikke alle kan forvente at få lov til at låne penge til købet af en MC.

Hvis din privatøkonomiske situation ikke kan retfærdiggøre lånet, vil du ikke få den bevilliget. Til trods for, at det er lettere at blive accepteret hos en netbaseret långiver, er det ikke ensbetydende med, at de helt ukritisk accepterer enhver låneansøgning.

Har du et ønske om at låne penge til at købe en motorcykel, er det vigtigt at understrege, at du ikke er garanteret at blive godkendt. Det afhænger selvfølgelig af flere faktorer, hvorvidt en given låneudbyder ønsker at låne dig penge.

Hvor mange penge ønsker du at låne?

En af de faktorer, der i særdeleshed har indflydelse på, hvorvidt du kan blive bevilliget det ønskede lån er, hvor højt et beløb, du har brug for at låne.

Er der tale om et lån på flere hundredetusinde, er det selvsagt sværere at blive godkendt, end hvis det drejer sig om 20.000 kroner. Jo lavere et beløb, der er tale om, desto lettere bliver det at blive godkendt af de forskellige lånevirksomheder.

Det er dog ikke kun lånebeløbet, der har relevans. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om, hvordan din privatøkonomi ser ud. Har du eksempelvis ingen fast indtægt, bliver det ikke just lettere at blive accepteret hos långiverne.

Jo bedre din økonomi ser ud, desto nemmere bliver det at blive godkendt. Ligeledes vil du også kunne låne et højere beløb. Har du en solid, fast indkomst, ingen anden gæld mv., er det markant nemmere at få bevilliget et lån til køb af en motorcykel.