Sådan kan du komme af med dine brugte møbler!

Sådan kan du komme af med dine brugte møbler!

august 5, 2020 0 Af Admin

Hvad end du køber brugt eller nyt, vil du typisk stå tilbage med dine gamle møbler, som du på den ene eller den anden måde skal skille dig af med. Dette kan gøres på flere forskellige måder – for eksempel gennem køb og salg.
Møblerne er måske værdiløse for dig, fordi du har fået nye, men de kan have stor værdi for andre. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan du kommer af med dine brugte møbler, på den mest hensigtsmæssige måde.

Vurder møblernes stand

Det allerførste du skal gøre inden du beslutter om møblet skal sælges eller blot bortskaffes, er at vurdere standen. Er der fx noget der er gået i stykker, er der pletter i stoffet, ridser i træet eller noget helt andet. Du skal tage en vurdering af om der er nogen der forsat kan bruge dine brugte møbler til noget. Hvis du ikke mener at der er nogen der kan bruge dem, kan du altid prøve at sælge til en meget lav pris. Hvis du vurderer at møblet fortsat kan sælges til en vis værdi, skal den vurderes. Se evt. online og sammenlign din vare med andres.

Bortskaffelse på flere måder

Hvis dine møbler ikke vurderes at kunne sælges, eller du har prøvet, men det ikke lykkedes skal du bortskaffe et i stedet. Der er selvfølgelig muligheden at du læsser møblet og kører det på genbrugspladsen. Der er dog også andre muligheder for bortskaffelse. Du kan fx sætte møblet ”til salg” gratis, så du kan forsøge at få nogen til at hente det for dig. Du kan også prøve at ringe til Kirkens Korshær og høre om de er interesseret i møblet. De kører ofte rundt og samler brugte møbler op til genbrug.

Køb og salg på flere måder

Hvis du skal af med dine møbler via salg, er der flere måder du kan gøre det på. Du kan sælge online, via avis, på kræmmermarked eller foran din bopæl. I dag vælger de fleste dog at sælge online, da det er nemmest og man når ud til flest mulige på kortest tid.

Sådan sikrer du dig selv den bedste pris

For at få den bedste pris på din vare kan det anbefales at bruge online net auktioner. Vi har alle prøvet at sælge ting online og stå tilbage med en fornemmelse af at man solgte for dyrt, da der var mange interesserede købere. En online net auktion kunne fx være QXL.no eller anden lignende auktion, hvor du kan sælge både brugt og nyt. Her vil du kunne sætte din vare til salg til en mindstepris, hvorefter folk kan byde via auktion der løber i et givent tidsrum. Det vil sikre dig den bedste mulige pris, på dine møbler og samtidig kommer du af med dem på en nem måde.