Tips og tricks til at få økonomien til at hænge sammen som studerende

Tips og tricks til at få økonomien til at hænge sammen som studerende

september 21, 2021 0 Af Admin

Annonce

Rigtig mange studerende har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Der er mange udgifter i form af mad, husleje, forsikringer, fornøjelser etc., men SU’en og tiden til at tjene flere penge er begrænset. Der findes heldigvis forskellige tips og tricks, der forhåbentligt kan hjælpe dig med at få mere luft i budgettet, så der bliver mere plads til rejse, café og eller opsparingen.

Tjen flere penge

Det første tip virker meget banalt: tjen flere penge. Der findes et utal af måder, hvorpå du kan tjene lidt ekstra til at supplere din SU. Rigtig mange studerende gør det allerede. Udover de klassiske jobs, som tjener, opvasker, pædagog eller lagerarbejder, findes der også andre metoder. Hvis du er dygtig til at skrive, tage billeder, lave mad eller noget helt fjerde, er der god basis for at lave freelance arbejde ved siden af dit studie. Du kan også forsøge med passive indkomster, hvor du kan tjene penge uden at arbejde. Det kan dog være mere risikabelt. En passiv indkomst kan være aktieudbytte, en virksomhed eller royalties fra eksempelvis videoer du har lavet, musik du har produceret eller bøger du har skrevet. Som du nok kan høre, så kræver dette dog ofte en del kapital, viden og tid i starten.

Handle tilbud og find gratis muligheder

En rigtig god måde, at få mere luft i budgettet, er at sænke dine udgifter. Dette kan du gøre ved at handle, når de varer du køber meget af er på tilbud. Er der eksempelvis kyllingebryst på tilbud i dit lokale supermarked, så kan du købe et mindre lager hjem til fryseren. Dette kan kombineres med at handle stort ind og lave store portioner mad, da det ofte er noget billigere end at lave mindre portioner. Den overskydende mad kan du fryse ned eller gemme til de næste dage, så du altid har et måltid klar. Det giver dig også flere timer til rådighed, hvor du evt. kan arbejde.

Derudover findes der også en del gratis ting. Det lyder måske lidt underligt, men der findes muligheder for at få gratis produkter, konkurrencer, spil, software etc. på internettet. På gratissidan.se, har de samlet en oversigt over forskellige gratis muligheder der findes. Hjemmesiden trækker også tråde tilbage til første tip, da der også er mulighed for at tjene penge online, så du kan arbejde hvor og hvornår du vil.

Lav budget

Vi har gemt nok det vigtigste råd til sidst: lav budget. Det lyder nok lidt kedeligt og som noget en bank vil sige, men det er fordi det virker. Uden et budget, har du ingen oversigt over, hvor dine penge kommer fra og hvor de forsvinder hen. Det tager lidt tid at sætte et budget op, men når du først har vænnet dig til det, så bliver det hurtigt en vane. Budgettet giver dig overblikket over, om du måske bruger for mange penge på posten med kaffe, og derfor skal sænke dit kaffeforbrug eller købe noget billigere kaffe. Et budget kan vise dig, hvor du skal lægge din tid og energi, hvis det kniber med at holde økonomien oven vande.