Tre gode tips til at hæve produktiviteten i virksomheden

Tre gode tips til at hæve produktiviteten i virksomheden

april 3, 2023 0 Af ICE

Har du et ønske om at øge produktiviteten i din virksomhed, er der flere måder at gribe det an på. Derfor er der ikke én løsning, der er den rette. Ønsker du en række forslag til, hvad du kan forsøge dig med, bør du læse med herunder.

#1: Gør brug af tidsregistrering

Til trods for, at det kan have stor effekt, er der faktisk kun ganske få virksomheder, der gør brug af tidsregistrering. Det er en skam, at det forholder sig således, da det kan øge produktiviteten på markant vis. Det er især tilfældet i virksomheder med mange ansatte.

Hvis du selv driver en virksomhed med et større antal ansatte, vil det derfor være oplagt at finde et system, der kan bruges til tidsregistrering. Formålet med dette er, at man kan måle, hvor mange timer, der bliver arbejdet, og hvor effektive de ansatte er.

Der findes en lang række systemer, der kan bruges til dette formål, men ønsker du at teste det af i din virksomhed, så prøv tidsregistrering med Projectum. Her er du nemlig sikker på, at du får et godt system, der kan bruges i de fleste virksomheder.

#2: Undgå unødige møder

Det er ikke til at komme udenom, at møder kan optage meget tid. Hvis man har mange interne møder i en virksomhed, bør man derfor gå dem i sømmene. Det bør man gøre med henblik på at vurdere, om det faktisk er nødvendigt med alle disse møder.

Bruger du og dine ansatte ikke tid på at holde møder, vil tiden nemlig kunne bruges på mere produktivt arbejde. Formår man f.eks. at skære to møder fra hver uge, vil det have stor betydning for virksomheden, da de ansatte, der vil have deltaget, kan foretage sig noget produktivt.

#3: Hav klare målsætninger at arbejde efter

Hvis man ikke ved, hvad man arbejder for, er det svært at holde fokus. Det er ikke blot gældende for dig, der har din egen virksomhed, men også for dine ansatte. Derfor er det vigtigt, at der altid er en klar plan med definerede mål, der skal nås.

Dermed vil du bedre kunne sikre, at dine ansatte gør en indsats for at nå disse mål. Er der ikke klare mål at gå efter, vil du derimod opleve, at det er svært for din ansatte at holde motivationen oppe – og som et resultat af dette, vil produktiviteten sandsynligvis også falde.