Få mere ud af din opsparing med aktieinvestering

Få mere ud af din opsparing med aktieinvestering

september 10, 2021 0 Af Admin

Investerer du i aktier? Hvis svaret er nej, bør du læse med her; det betyder nemlig, at du formentlig ikke får det optimale ud af din opsparing. Aktier har historisk set givet det bedste afkast blandt forskellige investeringsaktiver, og har du investeret i andet – eller endnu værre, slet ikke investeret – betyder det muligvis, at du snyder dig selv for penge.

Negative renter

I dag er det i de fleste banker således, at du får en negativ rente for beløb over 100.000 kr., som du har til at stå på din bankbog. Det betyder med andre ord, at du skal betale banken penge for at stille pengene til rådighed for banken. Det siger næsten sig selv, at det er en skidt forretning.

Læg så dertil, at inflationen hjælper yderligere til med at udhule værdien af din opsparing. På trods af en generelt lav inflation de seneste år, har den sammen med de negative renter alligevel store konsekvenser for din opsparing. Og det gælder især, når man ser på hvilke alternativer, der ellers er.

”Stocks for the long run”

Det bedste alternativ i det lange løb er aktier. Det gælder i hvert fald, hvis vi skal tro forfatteren Jeremy Siegels undersøgelse i den populære bog ”Stocks for the Long Run”. Heri beskriver og visualiserer Siegel, hvordan aktier over de seneste 200 år klart har outperformet alle andre aktivklasser. Det er sket med et historisk afkast på ca. 6,6%, hvilket alt andet lige er noget mere attraktivt sammenlignet med bankernes negative renter.

Sammenligner vi med obligationer og guld, kommer også disse aktiver til kort, når det gælder performance. Obligationer har over samme periode resulteret i et årligt afkast på 3,6%, mens guld har givet beskedne 0,7%. Og set over en årrække bliver forskellene til mange penge. Rigtig mange penge.

Start i dag

Er du ikke allerede i gang med at investere i aktier, er det derfor også bare med at komme i gang, hvis ellers du har en opsparing til rådighed. Hvis du mangler viden om, hvordan du kommer i gang, kan du evt. se mere her, og ellers er der også rig mulighed for at finde masser af inspiration og viden på nettet, i podcasts og i forskellige bøger. Et godt sted at starte kunne f.eks. være netop Siegels ”Stocks for the Long Run”. Når du har læst den, bør motivationen for at investere i aktier i hvert fald ikke fejle noget!