Hvad er podcast?

Hvad er podcast?

juli 6, 2020 0 Af Admin

Podcast har de seneste par år fået stort indpas i Danmark. Flere og flere bruger det, da det er en genial måde at få tiden til at flyve afsted, hvad enten man keder sig i toget, har brug for underholdning til træningen eller blot har brug for at slappe af hjemme på sofaen. Der findes et hav af forskellige genre, og du kan dermed let finde noget til hver en smag. Bliv klogere på podcast og dets mange kvaliteter i denne artikel.

Sådan lytter du til podcast

En podcast er en form for lydoplevelse, som du kan lytte til, lige når du har lyst. Der findes podcast i mange forskellige genre, og du kan lytte til alt fra radioprogrammer til lydbøger og dramafortællinger helt gratis.

Du kan lytte til podcast gratis ved bl.a. at downloade appsene Podcast, Lydbog eller Spotify til enten din smartphone, tablet eller computer. Dog findes der også massevis af andre podcastprogrammer, som du kan udforske. Du skal dog være opmærksom på, at nogle af programmerne koster penge og kræver et abonnement.

Hvad kan du lytte til?

Når du har hentet et podcastprogram ned til enten din smartphone, tablet eller computer, så er det blot med at udforske, hvad du kan lide og lytte til. Med podcastprogrammerne Podcast, Lydbog og Spotify kan du lytte til podcast omhandlende alt fra krimi, politik, comedy, videnskab m.m.

En podcast er ofte bygget op omkring få eller flere episoder, og fungerer derfor lidt ligesom en serie. Du kan vælge at abonnere på en podcast og dermed få besked, hver gang der er blevet lagt en ny episode op ad serien. Noget andet der er smart ved podcast er, at du også kan downloade podcastepisoder, således at du kan lytte til podcast selvom du er offline og er et sted henne, hvor du ikke forbindelse til internettet.