Hvad er DNA?

Hvad er DNA?

juli 6, 2020 0 Af Admin

Har du nogensinde undret dig over hvad DNA er? Det kunne være, at du har børn, der godt kan lide at spørge dig om molekyler, DNA og den slags for nylig. Bare rolig. Der er mange af os voksne, som slet ikke kan huske alle af de der ting mere.

Det kunne også være, at du skal være vilkår hos en børnehave og har brug for at opdatere din hukommelse. Lige meget hvad så er du kommet til det rigtige sted.  Her gå vi igennem de grundlæggende elementer af DNA, molekyler og den slags.

DNA er et molekyle

Så hvad er DNA? DNA står for det engelske ord Deoxyribonucleic acid. For hjælp med at udtale det utroligt langt ord, kan du kopiere og indsætte ordet indtil en oversættelse app og høre hvordan robotten udtaler hvad DNA står for.

Man lyder rigtig smart, når man kan udtale det rigtigt. En anden ting du skal vide er at DNA er et molekyle, som indeholder instruktioner til, hvordan alle levende organismer udvikler, reproducerer og fungerer. Sammen med proteiner, lipider og kulhydrater, er DNA en del af de grundlæggende makromolekyler, der alle former for liv ikke kan eksistere uden.

Sjove fakta om DNA

Der er en masse sjove fakta om DNA til dig, der bare ønsker at imponere en mængde mennesker til en fest eller undervise i en børnehaveklasse. Der er mange, der ikke ved, hvad DNA eller molekyler er, som betyder, at det ikke kræver så meget at imponere folk.

En sjove kendsgerning kunne være at, hvis man strækker deres DNA ud, så kunne det strække sig fra jorden til solen omkring 600 gange. En anden er, at ifølge vores DNA, så er alle mennesker 99,9 procent ens eller at en DNA-test kunne vise at en person er mere dansk eller irske end deres søskende.