Hvad skal man se i Berlin?

juli 7, 2020 0 Af Admin

Berlin er en fuldstændig vidunderlig by, der op igennem tiderne har været førende angående al form for kunst og kultur. Det har været stedet i hele Vesten, hvis man ser bort fra krigenes år, hvor stilarter kunne blive afprøvet og udlevet allermest – også i ekstrem grad og på de mest kontroversielle måder. Mange finder samme kendetegnende for Berlin som by også den dag i dag. Byen har siden start 1900-tallet været mest fremme, nytænkende og moderne, når det drejede sig om mode, musik, teater og cabaretter. Folk fra hele Europa og USA valfartede til byen for at leve i frisind.

Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen i Berlin

Der er visse seværdigheder, du bare ikke må gå glip af, hvis du skal et smut til den tyske hovedstad. Se den storslåede Brandenburger Tor, der udover at have titlen som Berlins ældste byport, med sit smukke ydre og oldtidspræg, ligner noget fra Rom eller Athen. Porten var også med til at opdele byen i øst og vest indtil Berlinmurens fald i 1989.  Tysklands parlament befinder sig også i Berlin i form af den såkaldte Rigsdagsbygning. Det der gør bygningen speciel og særdeles interessant både at se indefra og udefra, er, bl.a., at det også er der, Tysklands folketing hørte til under Det Tyske Kejserrige samt hele Det Tredje Riges, Nazi-Tysklands, hovedsæde.

Bearbejdning af fortiden

Tyskland har uendeligt med historiske seværdigheder at byde på. Eksempelvis Berlinmuren, Mindesmærket for Europas myrdede jøder, Checkpoint Charlie og Det jødiske museum. Det som disse seværdigheder blandt andre har tilfælles, er, at Tyskalnd ærligt udviser, at de godt er klar over, at de som nation har gjort noget forfærdeligt over for menneskeheden via at lade Hitler komme til magten og gennemføre Holocaust – jødeudryddelsen i Europa. Det tyske begreb “vergangenheitsbewältigung”, der betyder en bearbejdning af fortiden, kan tyskerne i den grad gjort. Især i Berlin viser adskillige museer upolerede fortællinger om, hvor umenneskelig jødernes skæbne blev og 2. Verdenskrigs andre forfærdelige omkostninger. Alt sammen gjort for at informere hele verdenen om, hvad Berlin og Tyskland, desværre også har budt på historisk set og lære os, hvad der aldrig nogensinde må ske igen.