Gode råd til at vælge det rigtige spisebord

Gode råd til at vælge det rigtige spisebord

juli 9, 2021 0 Af Admin

For de fleste hjem er spisebordet det naturlige samlingspunkt. Det er nemlig omkring dette bord, at de hyggelige middagsselskaber, brætspilsaftener og fester afholdes. Spisebordet er altså både rent funktionelt et samlingspunkt for folk, da det typisk er omkring bordet begivenhederne foregår, og hvor der er plads til at sidde sammen i et fællesskab. Rent indretningsmæssigt vil dette bord også være et midtpunkt for boligen, da et spisebord som oftest vil tage plads op i et hjem, og derfor rent fysisk fylder en stor del af indretningen. Har man en hel specifik stil, man ønsker, skal være omdrejningspunktet for ens bolig, vil det være vigtigt at investere i et bord, der matcher denne stil. Er du i tvivl om, hvilket bord du skal vælge, så kan vi herunder give dig et par gode råd til at vælge det helt rette spisebord.

Hvor stort skal dit spisebord være?

For at kunne vælge det helt rette spisebord til din bolig, er det i første omgang essentielt at finde ud af, hvor stort bordet skal være, og dermed hvor meget plads det må tage op i dit hjem. For nogle er det vigtigt, at hjemmets naturlige samlingspunkt skal have plads til både venner og familie, mens det for andre er vigtigere at have plads til andre møbler. Det er en smagssag, hvor meget eller hvor lidt man synes, at ens bord skal fylde, men ikke desto mindre har det meget at sige i forhold til valget af et spisebord.

En del af boligens indretning eller selvstændigt samlingspunkt?

Et spisebord kan enten være en del af boligens øvrige indretning, eller også kan det i sit design være modigt og dermed skille sig ud fra de andre møbler i hjemmet. For nogle er det er krav, at spisebordet skiller sig ud og er et selvstændigt møbel fra resten af indretningen, mens andre gerne vil have det til at være en del af den stil, der er lagt for dagen i boligen. Tænk derfor over, hvor meget eller hvor lidt du vil have dit bord til at fylde visuelt i din bolig.

Tænk over form og materialevalg

Det sidste gode råd er, at du med fordel kan tænke over formen på bordet – altså om det skal være rundt eller firkantet – og ikke mindst på materialevalget. Er du blevet helt forelsket i skønne træborde kan du med fordel tage et kig på det danske møbelmærke STRUM., der har et bredt udvalg af flotte træborde og -møbler udført i det klassiske og tidløse sildebensmønster.