Guide: Hold virus væk fra din Windows 10 computer

Guide: Hold virus væk fra din Windows 10 computer

september 25, 2020 0 Af Admin

Annonce

Er din Windows 10 computer pludselig langsommere, end den plejer? Finder du ukendte apps, du ikke selv har downloadet, eller opstår der mærkelige pop up-vinduer, når du arbejder med din browser? Så kan det være, at din computer er blevet inficeret af en virus.

Vira, der rammer computere, er en slags malware, der er lavet til at kopiere sig selv, og derved kunne invalidere din computer på forskellige måder. De kan ødelægge din computer ved at overophede den, og de kan forhindre dig i at arbejde, ved at påvirke dine programmers funktioner. For eksempel kan de fryse eller lukke ned, uden nogen synlig årsag.

Det er vigtigt at beskytte sin computer fra vira, så du ikke behøver at bekymre dig om at miste arbejde eller andre personlige dokumenter og billeder.

Fire ting der minimerer risikoen for virus

Der er heldigvis en række ting, du selv kan gøre for at holde vira væk fra din Windows. Her er fire råd, du kan følge, i jagten på at skabe sikkerhed på din computer:

  1. Antivirus: Installér altid antivirus fra en legitim hjemmeside som det første
  2. Kend hjemmesiden: Hovedsageligt kan du undgå vira, hvis du sørger for kun at downloade programmer og software fra hjemmesider, du føler dig tryg ved. Du kan bl.a. købe Microsoft Software og Antivirus programmer på SikkerWindows.dk. Brug altid programmernes officielle hjemmesider
  3. Brug beskyttelse: Forstået på den måde, at du aldrig må stikke noget ind i din computer, du ikke ved, hvor kommer fra. Nogle hackere brænder vira ned på USB-nøgler. Så hvis du finder en ukendt USB-nøgle på din arbejdsplads eller i det offentlige rum, så indsæt den aldrig i din computer
  4. Vær kritisk: Har du modtaget en mail, der fortæller om en konkurrence, du har vundet, men ikke kan huske du deltog i? Eller fra en mærkelig afsender, der skriver ukorrekt dansk eller engelsk, med links til billeder eller hjemmesider? Så åben den aldrig. Det kan være en direkte kilde til en virus. Flyt afsenderen til spam-indbakken og slet mailen

Har ulykken været ude? Slip af med computervirussen

Sker det alligevel, at du på den ene eller anden måde skulle gå hen og få en computervirus, er alt håb dog ikke ude. Her er det essentielt, at du handler hurtigst muligt, når du har opdaget virussen. Den skal helst fanges, før den når at kopiere sig og derigennem inficere hele computeren.

Start med at finde en virusscanner, der kan hjælpe med at definere hvilken virus, der er på spil. Det er også en god idé at tømme mappen med nylige overførsler i tilfælde af, at virussen er blevet hentet ned fra nettet. Genstart din Windows, og skift altid dine kodeord.

Hvis du er bekymret for at gøre mere skade end gavn, kan det være tryggere for dig at finde hjælp på nettet. Her kan du finde virksomheder, der telefonisk kan tilbyde vejledning i at fjerne vira fra din Windows og skabe sikkerhed på din computer.