Sådan vælger du den ultimative gamer stol!

Sådan vælger du den ultimative gamer stol!

september 28, 2020 0 Af Admin

Gamere bruger typisk mange timer om dagen ved computeren, men ligesom et kontorjob kan være slidende for kroppen, så kan gaming også være det. Det kan ikke understreges med fed nok linje, hvor essentiel en sund, ergonomisk stol til spil er for ens helbred. Artiklen her fortæller lidt om, hvorfor det er så vigtigt, og hvordan du finder den rette.

Vigtigheden af en ergonomisk gamer stol

Forlænget tid i stolen, når vi gamer, kan være til skade for kroppen. Det kan ikke blot give mildt ubehag på den korte bane, men det kan også skabe kroniske problemer. Især ryggen er i risikogruppen, når det handler om at sidde sundt i stolen. Holdning bør have et større fokus ved gaming, end man ellers lige antager. Det er noget, der stille og roligt forværres, hvis man ikke forebygger og aktivt tænker over, hvordan kroppen egentlig er positioneret i stolen.

Skuldre, nakke, håndled og arme kan også lide under dårlig holdning og bringe en masse kvaler med sig. Alle disse mulige forstyrrelser og smerter er med til at fjerne fokus fra spillene. Bruger man gaming som en midlertidig udvej fra den stressende hverdag, så er det ærgerligt at få oplevelsen ødelagt. Man bør også komplementere en god stol med øvelser, der er med til at forbedre ens holdning. Så kæmper man aktivt mod skader og problemer.

Sådan finder du den rette stol

Når du skal i gang med at finde den rette gamer stol til netop din krop, så er der altså et par ting, som man skal have med sig i baghovedet. Vi bruger meget tid på typiske køb inden for gaming. Hvad kræver de forskellige spil af computerspecifikationer, og hvilket grafikkort er det nyeste og bedste? Den samme tankegang bør tilføjes til denne købsproces.

Stolen skal have god støtte til den nedre ryg, som er det vel nok mest sårbare område, når det kommer til ergonomi i en gamer stol. Ryglænet skal desuden understøtte og tvinge ryggen til at have et naturligt svaj.

Det er ydermere vigtigt, at armlænene har gode muligheder for tilpasning, ligesom indstillinger for højde og ryg skal være tilpasselige. Så sikrer man ikke blot, at den er sund for dig, men også at den kan tilpasses bordhøjde og omgivelser i rummet.

Stil kontra egenskaber

Vi vil alle gerne have et super flot bord, der med lys og æstetik skriger gaming. Det er med til at gøre spiloplevelsen bedre og suge os ind i det. Vigtigheden af dette køb bør dog ikke undervurderes. Det betyder altså, at man ikke bare skal købe den første gamer stol, som man kan lide udseendet af. Måske har en streamer, som man følger, en reklameaftale med et firma, der producerer dem. Det kan være farligt blot at gå med den med det samme.

Der er forskel på materialer. Læder er som regel bedre, hvis man ønsker at have en stol i lang tid. Det handler om, hvordan det slider over årene. Stof og mesh kan være super blødt, men det er ikke nødvendigvis det bedste til dig og dine behov. Det er vigtigt at undersøge, så man kommer på rette spor og ikke træffer det forkerte valg tidligt i processen.