Har du fortrudt tatovering: Hvad så nu?

Har du fortrudt tatovering: Hvad så nu?

juli 21, 2020 0 Af Admin

Nogle gange kunne man ønske vores hud var bare lidt mere tilgivende – så kunne små fejl og fortrudte tatoveringer nemt fjernes med lidt knofedt og sandpapir, når du ikke synes det er fedt at have dem mere.

Desværre er rigtige tatoveringer ikke bare overfladiske tusch-mærker, der kan fjernes efter, at du er blevet træt af dem.

Der kan være mange årsager til at en tattoo ikke længere er ønsket: Måske er dødningehovedtatoveringen på halsen stadig super cool, men arbejdsgivere kan nogle gange være nogle snerpede typer, der ikke syntes at tatoveringer af hverken aztekiske symboler eller kranier er ”kundevenlige”.

Hvad årsagen end er, sidder du med lidt af et problem når du har fortrudt tatovering. Heldigvis er det et problem der let kan fikses.

Tatoveringer varer ikke evigt (med lidt hjælp fra eksperter)

Vil du fjerne tatovering kan det ganske vist ikke ske derhjemme med hverken tankernes magt, makeupfjerner eller terpentin – men du kan fjerne tatoveringen eller lysne den betydeligt, med den rette behandling hos professionelle tatoverings-fjernere og det rette udstyr.

Normalt kan man fjerne tatoveringer via. Laserbehandling. Blækpigmenterne i huden bliver ”skudt i stykker” af en lille fokuseret laser, indtil de forvandles til mikroskopiske partikler, der langsomt absorberes af kroppen gennem lymfesystemet og de hvide blodlegemer, der normalt tager sig af alle kroppens forskellige affaldsstoffer.

Tatoveringerne fjernes derved ikke ved at blive brændt væk (som man ellers kunne fristes til at tro, når man forbinder ordet ”laser” med et hvilket som helst foretagende), i stedet anvendes kroppens egne systemer til langsomt at skille sig af med tatoveringen på semi-naturlig vis.

Dette betyder dog også, at tatoveringsfjernelse kan tage adskillige behandlinger med et par ugers mellemrum, alt efter størrelse og placering, da kroppen skal kunne nå at nedbryde og skille sig af med alle de små blækpigmenter der slås i stykker af laserstrålerne: Lidt på samme måde som du lige skal have et par dages pause efter en ordentlig druktur i byen. Kroppen skal have tid til at komme til hægterne igen.

Alt dette betyder ikke, at du bør springe fjernelsen af din tatovering over af frygt for den drabelige laser. Laseren der anvendes, reagerer kun på blækket i din hud, og selvom der som alt andet er en lille risiko for bivirkninger, er det lige så sikker en procedure som det at få en tatovering (hvis ikke mere siden nogle opdager lidt for sent de er allergiske overfor blæk) så der er håb for alle de derude, der sidder med en fortrudt tatovering – både dig der lidt uskyldigt fortryder tatoveringen af ekskærestens navn, og dig der ikke syntes tatoveringen af en halvnøgen Marilyn Monroe er passende at vise frem til børnebørnene.