Hvad er det der gør jul til noget særligt?

Hvad er det der gør jul til noget særligt?

marts 9, 2020 0 Af Admin

Ovenstående spørgsmål kommer sig nok primært af den velkendte julesang af Svend Erik Petersen og Peter Sander Andersen. Og selvom sangen er fantastisk, så er det faktisk ikke den, det skal handle om i dagens indlæg. Det er derimod det faktiske spørgsmål om, hvad er det, der gør jul til noget særligt?

Vi har på redaktionen siddet og diskuteret dette emne i dag, og det er mundet ud i nedenstående artikel, hvor vi kigger nærmere på nogle af de holdninger, der er til, hvad der gør jul til noget særligt.

Familiehygge er en væsentlig faktor, der gør jul til noget særligt

Familiehygge er det, der nævnes i flæng, når spørgsmålet bliver stillet. Der er absolut ingen tvivl om, at det er en af de primære årsager til, at jul er noget særligt.

Vi danskere har ekstremt travle hverdage, hvor det kan være meget svært at se sin familie. Det bliver derfor gjort i tide og utide, hvorfor det altså bliver endnu mere specielt til jul, når hele familien mødes for at danse rundt om juletræet.

Familiehygge er et absolut nøgleord i denne sammenhæng, og derfor er det også første punkt på vores liste over, hvad der gør jul til noget særligt.

Julestemningen kan mærkes i hele landet

Næste punkt på dagsordenen er den julestemning, som (næsten) alle er med til at skabe. Vi skal naturligvis skynde os at understrege, at der findes mennesker, der ikke er glade for julen; og fred være med det!

Langt de fleste elsker dog juletiden, hvorfor disse mennesker ofte er med til at skabe den hyggelige julestemning, der kan før (næsten) alle med på vognen. Landets butikker er endvidere også gode til at piske en julestemning op, og derfor bliver julen ofte endnu mere speciel, når butikker begynder at byde ind med de gængse juletraditioner og pynt.

Julesalmer må ikke undervurderes

Sevlom vi ikke lytter til ligeså mange klassiske julesalmer, som man gjorde for år tilbage, så er det stadig muligt at lytte til disse i radioen. Det må bestemt ikke undervurderes, hvor vigtige disse julesalmer er, når man kigger på, hvad der gør jul til noget særligt.

Julesalmer (især sunget af et kor) er med til at skabe en helt speciel stemning, som kan være svær at sætte ord på. Derudover har vi et hav af klassiske julesange, som altid er med til at sætte et smil på læben og få kroppen til at bevæge sig, som skulle man danse rundt om juletræet.

Hvad gør julen til noget særligt?

Skal vi komme med et definitiv svar på spørgsmålet, så vil svaret være, at der ikke findes ét svar. Der findes derimod mange forskellige svar, og derfor er det op til det enkelte individ at finde ud af, hvad der gør jul til noget særligt for vedkommende.

Herfra redaktionen glæder vi os allerede til, at det atter bliver jul, så vi kan nære om de juleværdier, vi alle har og står for.