Hvad er Instagram?

Hvad er Instagram?

marts 9, 2020 0 Af Admin

Sidder du lige nu og stiller dig spørgsmålet om, hvad Instagram er? Så behøver du ikke lede videre efter svaret. I dagens artikel giver vi dig nemlig svaret på, hvad Instagram er, hvorfor unge bruger det samt hvorfor du eventuelt kunne overveje, om det er noget for dig.

Vi vil her på siden forsøge at gennemgå alle de vigtigste sociale medier, der i dag pryder billedet i vores samfund. Måske er der nogle sociale medier, du ikke i forvejen kender til; vi håber i hvert fald, at du får noget konstruktivt og positivt ud af at læse vores artikler.

Få svaret på hvad Instagram er her!

Instagram er, som indledningen hentyder, et socialt medie. Det blev stiftet tilbage i år 2010 af de to unge stiftere Kevin Systrom og Mike Krieger.

I dag kender du måske Instagram som værende ejet af Facebook? Det er ikke forkert. Blot 2 år efter, at Instagram så dagens lys (2012), valgte Mark Zuckerberg at opkøbe platformen for at kunne tilføje den til porteføljen af sociale medier under Facebooks vinger.

3 hurtige facts om Instagram:

 • Instagram forkortes ofte “IG” eller “Insta”
 • En af de mest populære funktioner på Instagram er de såkaldte “filtre”, som man kan sætte henover sine billeder.
 • Instagram blev i 2012 solgt til Facebook for 1 milliard USD.

I Danmark er Instagram i dag et ekstremt populært socialt medie. Især de unge har taget godt imod Instagram, hvorimod den ældre generation er en anelse mere tilbageholdende.

Hvordan bruger man Instagram?

Vi vil i det nedenstående give dig en idé om, hvordan man rent faktisk bruger Instagram. Vi skal dog skynde os at pointere, at der kan være forskel på, om man er en person, der elsker at uploade billeder, eller om man blot er der for at kigge på, hvad andre mennesker laver.

Den oprindelige idé med mediet er dog, at man som bruger uploader billeder af sin hverdag. Disse billeder kan man vælge at redigere ved at påsætte et filter på. På den måde ser billederne (typisk) bedre ud.

Sådan bruger man Instagram

Instagram er et ganske simpelt medie at bruge. Følg blot disse steps herunder (forudsat at du allerede har oprettet en profil)

 1. Du skal først og fremmest logge ind. For at kunne gøre det, skal du have adgang til internettet.
 2. Du har nu mulighed for at uploade et billede. Tryk på “Upload” knappen nederst på skærmen.
 3. Du har nu mulighed for at vælge det billede, du ønsker at uploade. Alternativt kan du vælge at tage et billede direkte fra appen.
 4. Når du har valgt et billede/taget et billede, så kan du vælge at redigere det.
 5. Herefter kan du skrive en tekst til billedet. Her har du mulighed for at bruge hashtags (#) og tagge andre (@).
 6. Når du er klar til at uploade billedet, trykker du på “Upload”.

Du har nu uploaded dit første billede på Instagram!

Konkurrerende sociale medier

Instagram har naturligvis nogle konkurrerence sociale medier, som er vigtige at nævne i denne sammenhæng. Nogle af de mest prominente og velkendte konkurrenter er listet herunder.

 • Snapchat
 • TikTok
 • Jodel

Hvert socialt medie har hver deres egenskaber. Derfor kan det være svært at sige, at Instagram har direkte konkurrenter i forhold til billededelen, for så skulle man pege i retning af Pinterest, eksempelvis. Det er oftest også det, der gør disse sociale medier succesfuld; at de har en kant, som andre medier ikke har.

Er Instagram populært om 10 år?

Ovenstående er et af de spørgsmål, som mange stiller sig selv – og det er ganske enkelt umuligt at svare på. Kigger man på andre sociale medier, så har de med at forsvinde relativt hurtigt. Dette så vi blandt andet med Google+ samt Myspace.

Husk også at læse vores nye artikel om Momondo!

Facebook har dog været populært i mere end 10 år, hvorfor det godt kunne tænkes, at Instagram også sagtens kan holde i hvert fald 5 år endnu.

Informationer:

Læs mere om Instagram her!