Guide: Sådan vælger du en god forsvarsadvokat

Guide: Sådan vælger du en god forsvarsadvokat

juni 1, 2023 0 Af ICE

Det er ikke nemt at finde en god forsvarsadvokat. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu. Er du endt i en situation, hvor du skal finde en dygtig forsvarsadvokat, skal du derfor indstille dig på, at det kan tage lidt tid.

Tager du dig ikke tid til at vælge, men blot vælger en vilkårlig advokat, løber du en stor risiko. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du afholder dig fra at gøre dette. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at vælge en forsvarsadvokat, så læs med herunder.

Vælg en forsvarsadvokat med rette speciale

Der er flere ting, der bør være i fokus, når du skal vælge en forsvarsadvokat. En af de ting, du skal holde fokus på, er at vælge ud fra speciale. Juraen er nemlig et bredt emne, hvorfor det ikke er muligt at have erfaring og viden om hele området.

Når du skal vælge din forsvarsadvokat, skal du derfor vælge en advokat, der har speciale indenfor den type sag, du står med. Der er nemlig stor forskel på, om du har brug for en forsvarer i en sag, der handler om vold, økonomisk kriminalitet eller noget helt tredje.

Hav også fokus på erfaring

Selvom det er vigtigt at vælge en advokat, der har speciale indenfor den type sag, du står med, er erfaring også vigtigt. Det er naturligvis ikke alle advokater, der kan bryste sig af at have den samme mængde erfaring, hvorfor det er værd at holde øje med.

Heldigvis er det relativt nemt at finde ud af, om en given advokat kan bryste sig af at have stor erfaring. Derfor er der heller ikke nogen grund til at undlade at undersøge det, inden du vælger den advokat, der skal fungere som din forsvarer.

Du får altid en forsvarer beskikket

Det er naturligvis også vigtigt at nævne, at du altid får en forsvarer beskikket, hvis der er tale om en straffesag. Hvis du har fået beskikket en forsvarer, som du er tilfreds med, vil du derfor ikke være forpligtet til at finde en anden.

Er du derimod ikke tilfreds med den forsvarer, du har fået beskikket, vil du i stedet skulle finde din egen. Her har du frit valg blandt alle advokater, men det er dog ikke dem alle, der er et godt valg. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge blandt dem med stor omhu.